~Anak Melayu Denmark~

By: Kelab Anak Melayu Denmark

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Monday, 22-Sep-2008 08:08 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidilfitri 1429H

Dendang Perantau

Kelab Anak Melayu Denmark mengucapkan Salam Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin



Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku

Di tepian mandi
Danauku hijau yang aman damai selalu
Nun di sanalah tempat aku bertemu
Aku dan dia

Apakan daya
Masa tak akan kembali
Hancur musnahlah semuanya

Impian yang murni
Tinggal menjadi kenang-kenanganku
Hanya rangkaian kata dan lagu
Dendang perantau
[img]


Friday, 13-Jun-2008 13:55 Email | Share | | Bookmark
Melayu Denmark Family Day

tgk peta + setting gps
rapeseed oil yg menguning..
 
View all 35 photos...
When : 20 - 22/05/2008
Where : Nykobing Sjaelland, Denmark



Day 1

- Bertolak dari Frederiksberg ke Sjællands Odde lebih kurang pukul 9 pagi
- Sampai di Sjælland Odde, terus ke Oddens Fisk, pasar ikan
- Lepas dah shopping2 ikan, terus ke Summer House di Ebeløkke
- Kaum Ibu masak makan tgh hari, kaum bapa pasang khemah, potong rumput, etc (ada sorang tu hilang ntah ke mana..heheheh)

- Lunch : Ikan pari bakar + ayaq asam (perghh..melelehhh), asam pedas ikan pari, daging masak kicap, kailan ikan masin

- Aktiviti di tepi pantai

- Dinner : Satay ayam, daging, Nazri's special rib eye steak, Nazmi's lamb chop

- Aktiviti malam : Layan movie P.Ramlee sambil makan aiskrim..


Day 2

- Breakfast : Kuzi ayam dan homemade sweet bun

- Aktiviti pagi : Jalan2 Gniben, the outermost part of Sjaellands Odde

- Aktiviti budak2 : Drawing,

Boot camp oleh Komander Nazmi,

Main pasir..

- Lunch : Nasi beriani Nazri

- Aktiviti petang : Permainan tradisional --- tuju kasut,

galah panjang,

water balloon fight - eheh, yg ni tradisional ke?

- Dinner : Leftover steak yg semalam + Haizan's mushroom sauce yg sangat sedappppp
- Aktiviti malam : Layan movie P.Ramlee sambil makan kacang dan aiskrim


Day 3

- Breakfast : Sandwich
- Aktiviti : Kemas2 rumah & budak2 kena "paksa" habiskan aiskrim..

- Bertolak ke Rørvig Havn utk sightseeing

- Bertolak ke Holbæk (picnic lunch di tepi pantai)

- Pukul 4 ptg, bertolak balik ke CPH.




Thursday, 29-May-2008 15:22 Email | Share | | Bookmark
Farewell

last dinner in CPH
 
 
View all 6 photos...
Pada 1hb Mei yang lalu satu keluarga KAMD telah pulang ke Malaysia.



Mereka pulang setelah berada di bumi Denmark ini selama lebih 6 tahun.


Buat Falz, Nick, Iyesha & Asyiqah :

Selamat tinggal, farewell. Thanks for the friendship. Kami doakan kejayaan you all sekeluarga di Malaysia. Jangan lupakan kami di sini. Kalau ada rezeki, kita jumpa lagi......









Friday, 16-May-2008 16:06 Email | Share | | Bookmark
Day trip to Safari Park

 
 
tunggu Q nak naik pony
View all 48 photos...
When : 27 / 04 / 2008
Where : Knuthenborg Park & Safari, Maribo, Denmark


Entrance


Bekal


Gratis Poniridning!!



Wuhuuuu...tigerrr..ROARRRRR




Ahli rombongan (separuh je ni, yg separuh lagi kat mana ntah..)


The kids..




Whoooaaaaa!!!



Alahaaaiii..sweetnya budak 2 org nie...


Bapak2 kamera man...



More photos & stories can be found here, here & here


Photos courtesy of Fauzi, Adila & Harni


Wednesday, 14-May-2008 18:32 Email | Share | | Bookmark
Zoo

 
 
 
View all 34 photos...
When : 20 / 04 / 2008
Where : Copenhagen Zoo





Photos courtesy of Fauzi and Harni


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net